Frambozen-cakejes

Frambozen Amandel Cakejes

Deze cakejes zijn klaar in een handomdraai en dus ideaal indien je bijvoorbeeld spontaan bezoek krijgt, of spontaan zin krijgt in iets lekkers. Je hoeft er niet eens een mixer voor te gebruiken, alleen een kom, een garde en spatel. Ik heb ze gebakken in een siliconencupcakevorm. Hierin zijn bij mij de vormpjes iets kleiner dan van een normale cupcaketray. Ik haalde nu 12 kleine cakejes uit dit recept. De frambozen zijn heerlijk met de amandel, maar je kunt ze uiteraard ook vervangen door pruimen, perziken, bramen, blauwe bessen, kersen, of zelfs blauwe druiven of kruisbessen.

Voor 12 kleine of ca.9 grote cakejes

Ingrediënten:
5 eiwitten
150 gr boter, gesmolten
85 gr amandelmeel
185 gr poedersuiker, gezeefd, plus wat extra om te bestuiven
50 gr bloem
125 gram frambozen (of ander fruit)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 200ºC. (Heteluchtoven 180ºC)
Vet de (siliconen)bakvorm in.
Klop de eiwitten een paar seconden met de garde. Je hoeft ze alleen een beetje los te kloppen en te mengen, niet stijf te kloppen.
Doe het amandelmeel, de poedersuiker, de bloem en de boter erbij en klop alles lichtjes tot een cakebeslag.
Vul de ingevette vormpjes tot 2/3 met het beslag. Ik heb dit gedaan met behulp van een spuitzak.
Leg 3 frambozen op ieder cakeje. Bak de cakejes 25-30 minuten in de oven. Prik erin met een satéprikker. Als die er schoon uitkomt, zijn de cakejes gaar.

Laat ze heel even afkoelen. Haal ze uit de vorm en bestuif ze met poedersuiker.
Héérlijk bij een lekkere kop thee of koffie!

Recept is afkomstig uit “Wat Katie Eet” van Katie Quinn Davies.

Frambozen Amandel Cakejes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>