Hartige gevulde wentelteefjes met spinazie, ricotta en tomaat

Wentelteefje Tosti Spinazie Ricotta Tomaat

Er was nog een restje vulling over van de Cannelloni van gisteren. Ik vond het zonde om deze weg te gooien, daarvoor is het ook té lekker. Dus ik bedacht n voedzaam ontbijt: Een wentelteefje met spinazie, ricotta en tomaat. Als tosti lijkt het me misschien nóg wel lekkerder, maar aangezien ik niet over een tosti-apparaat beschik, heb ik het zo gedaan.

Ingrediënten:
Restje spinazie-ricottavulling
1 kleine tomaat, in plakjes
Paar blaadjes basilicum
2 sneden (oud ) brood
1 ei
1 el gehakte peterselie
Klontje boter

Neem de sneden (oud) brood. Verhit een koekenpan. Rooster de broden eventueel droog in de pan, als ze te zacht zijn. Haal ze uit de pan en verdeel de ricottavulling over beide sneden brood. Leg op 1 snee plakjes tomaat en blaadjes verse basilicum. Leg de sneden op elkaar en druk goed aan.

Klop een eitje los in een diep bord met wat zout, peper en fijngehakte peterselie en eventueel een scheutje melk. Je kunt hier ook heel goed een extra eiwit of dooier, die je bijvoorbeeld over hebt van een ander recept, aan toe voegen.

Smelt de boter in de pan. Haal de tosti/wentelteefje door het eimengsel en leg in de pan. Bak rustig goudbruin aan iedere kant. Haal uit de pan en laat heel even een minuutje “opstijven”, zodat de vulling er niet meteen uit loopt, als je gaat snijden. Snijd het wentelteefje diagonaal doormidden en serveer. Of snijd in kleinere vierkantjes en steek in ieder stuk een prikker/vlaggetje. Zo heb je ook nog een leuk hapje voor een brunchbuffet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>