Indische quiche met gehakt en prei

quiche met prei en gehakt

Hallo, daar ben ik weer! Het was even wat rustig op Wens-Keuken.nl . Ik heb de afgelopen paar weken nauwelijks tijd gehad voor mijn blog, omdat manlief en ik druk bezig waren met het inrichten van een relax-/workout- en workshopruimte! Het stond al op de planning vanaf het moment dat we hier 6 jaar geleden kwamen wonen, maar nu is het er dan ook echt van gekomen! Vanaf nu ga ik dus ook workshops koekjes decoreren aan huis geven! Binnenkort zal de agenda online komen op WensKoekjes.nl.

Het was mei-vakantie en de kinderen waren een paar dagen bij mijn ouders logeren, zodat wij lekker door konden werken. En ineens wist ik niet meer, wat ik moest koken!! Zo stom! Bijna dagelijks bedenk ik wel iets om te koken, of zie ik een recept voorbijkomen wat ik graag wil maken, maar meestal moet ik mijn plan dan bijstellen, omdat het iets is, wat de kinderen niet eten. En nu kón ik helemaal los, en nu had ik een complete blackout. Bovendien wilde ik niet teveel tijd besteden in de keuken, of met boodschappen doen, omdat we nu eenmaal aan t klussen waren. Uiteindelijk dook ik vrij laat de keuken in en heb spontaan iets verzonnen, met de ingrediënten, die ik in huis had.
Het werd een quiche van bladerdeeg met gehakt en prei. Toen ik in mijn kruidenla dook, op zoek naar een passende smaakmaker, viel mijn oog op de garam masala kruiden van Jonnie Boer. Deze had ik pasgeleden gekocht (bij AH) en nog niet gebruikt. Die indische kruiden leken me ook iets wat de kids wellicht niet meteen zouden appreciëren, maar manlief en ik zeker wel. (He gelukkig, toch iets bedacht, voor de kinderloze maaltijd ;-) ) Het bleek een succes. We hebben gesmuld. En wat over was hebben we de dag erna opgewarmd voor de lunch. Gaat prima!

Lage vlaai-/taartvorm ca. 26-28 cm

Ingrediënten:
Beetje zachte boter om in te vetten
1 rol vers bladerdeeg of vier of 5 vellen uit de diepvries, uitgerold tot 1 grote plak.
1 el olijfolie
400 gr biologisch half- om halfgehakt
2-3 el garam masala kruiden (of naar smaak)
2 grote preien, in halve ringen gesneden en gewassen
1 ui, gesnipperd
4 eieren, losgeklopt
250 gr biologische crème fraîche
100 gram geraspte kaas, bv Emmentaler
Zout
Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200ºC.
Beboter de vlaaivorm en bekleed hem met het bladerdeeg.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui licht aan. Voeg het gehakt toe en bak t rul.
Voeg de kruiden toe en roer het goed door het gehakt. De kruiden van Jonnie zijn zoutloos, dus je kunt t gerust hoog op smaak brengen, zonder bang te zijn, dat t te zout wordt.
Voeg de prei toe en bak deze 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de vulling over het bladerdeeg in de vorm.

Klop de eieren los met de crème fraîche en de helft van de kaas en n beetje zout en peper.
Verdeel dit mengsel over de vulling. Strooi de resterende kaas erover en bak de taart af tot hij mooi goudbruin is en de vulling niet meer vloeibaar, ca. 25 minuten.

Ik serveerde er een salade bij van little gem en spinazie met n lichte honing-mosterddressing.
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>