Kindvriendelijke kerrie-kip met bloemkool

kerrie kip met bloemkool

Kinderen. Ze kunnen je ineens verrassen. Op de meest onverwachte momenten. Zo deden de mijne dat vanavond ook. Mijn jongste, bijna 5 jaar, doet al n hele tijd moeilijk als het gaat over groenten eten. Daarbij is hij ook nog eens zo koppig! Hij eet liever helemaal niets, dan ook maar één hapje groenten. Als hij het in z’n kop heeft. Want als je hem vraagt wat hij wil eten, zegt hij “spinazie”. En dat vond ik vroeger juist helemaal niks. Vooral door die “Blub”-reclame. Ik vraag me toch af, hoe het komt, dat zo veel kinderen ineens geen groenten willen eten. En ook feilloos het verschil aanvoelen tussen wat vlees is en wat groenten. En waarom reageren ze zo niet op vlees? Bij mijn zoontje heb ik toch vaak het gevoel, dat het echt tussen de oren zit, want hij wil vaak niet eens proeven. Het is natuurlijk ook niet altijd makkelijk met een moeder die je telkens weer wat anders voorschotelt, omdat zij zo nodig weer een nieuw recept wil uitproberen. ;-)

Zoals menig moeder, probeer ik mijn kinderen echter toch zo veel mogelijk groenten te laten eten, al dan niet verstopt in het gerecht. Voor vandaag had ik kip op het menu. En bloemkool. Het leek me lekker, om een soort curry te maken. Curry/Kerrie is toch n smaak, die veel kinderen wel lusten. En mijn kids zijn dol op kip en kluiven ook graag. Ergens zijn ze toch wel bourgondisch!

Kip-kerrie had ik wel al vaker gemaakt, maar nu heb ik er dus nog extra groenten in verstopt. En het voordeel van bloemkool is, dat je het tot kleine kruimels kunt snijden, bijna niet te onderscheiden van de rijst. Ik had gehoopt, dat ze het zouden eten, en dat er ook nog genoeg zou zijn voor morgen. Helaas…..ze hebben niet gegeten…maar gevret… juist! Voor morgen moet ik dus maar weer wat anders verzinnen.

Mijn zoontje vraagt iedere dag of er groenten in het eten zitten, als we aan tafel gaan. En ik lieg nooit over de ingrediënten. Dus ik zeg: “Hier zit bloemkool in”. “Is dat groente, mama?”. Ineens hoorde ik mezelf zeggen: “Dat zijn kruiden”. En toen was het oké. Hij heeft 2 keer n flinke portie opgeschept!! Morgen dus maar weer veel kruiden op het menu ;-)
kip curry met bloemkool

Voor 4 personen:
Ingrediënten:

Ca. 1 kg biologische kippendijfilet en/of –drumsticks en/of borstfilet
Arachideolie
2 tenen knoflook
2 cm verse gember, geschild, in kleine stukjes gesneden
1 tl sambal oelek
1 tl korianderzaad
6 kemirienoten
2 el kerriepoeder
Peper en Zout
Ca. 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
400 gr kokosmelk of –room
½ bloemkool, in roosjes, of eventueel in kleine stukjes (voor de lastige eters)

Bereidingswijze:

Verhit een paar eetlepels olie in een grote braadpan pan.
Bestrooi de kipdelen met zout en peper en braad ze, eventueel in delen, aan, tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
Maak ondertussen een boemboe, een papje, van de knoflook, gember, sambal, korianderzaad, kemirienoten en kerriepoeder. Ik heb het in de vijzel gedaan, maar je zou het ook kunnen malen in het staafmixermolentje. Voeg n paar eetlepels water toe, om er een echt papje van te maken.
Bak de boemboe aan in de pan. Voeg de tomaatjes toe en blus vervolgens af met ongeveer een liter water (afhankelijk van de hoeveelheid kip en de grootte van de pan). Roer de specerijen los van de bodem en breng het aan de kook. Leg de kipdelen terug in de pan en laat het geheel een uur pruttelen op laag vuur, met het deksel schuin op de pan. Roer af en toe.

In de tussentijd rooster je de bloemkoolroosjes/ -kruimels in een droge koekenpan.
Voeg als laatste de bloemkool en kokosmelk bij de kip en breng aan de kook. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Laat het nog n kleine 10 minuten koken. Serveer met bruine rijst en (zoetzure) salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>