Linguine met scampi, spinazie en saffraansaus

linguine garnalen spinazie saffraan

Dit is een heerlijk licht, snel en gezond gerecht, met twee van mijn favoriete ingrediënten: scampi en pasta! Het is echt zo’n gerecht wat ontstond, door simpelweg te kijken, wat ik nog in huis had en daar kwam dit uit. Ik heb wat room gebruikt voor de saus. Deze kun je ook eventueel vervangen door wat kippen- of groentenbouillon, mocht je het nog lichter willen maken. Gebruik in ieder geval rauwe scampi (uit de diepvries) en geen voorgekookte. Rauwe scampi nemen de smaken veel beter op.

Voor 4 personen

Ingrediënten:
400 gr linguine
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
350 gr scampi/garnalen, rauw, ontdooid
150 gr spinazie
10 cherrytomaatjes, gehalveerd

Voor de saus:
1 el olijfolie
2 sjalotjes
150 ml witte wijn
150 ml slagroom
1 buisje Saffraan
1 eidooier
Peper en zout

Bereidingswijze:
Kook de linguine in gezouten water al dente.

Snipper de sjalotjes fijn. Verhit de olijfolie en fruit de sjalotjes. Voeg, voordat de sjalotjes beginnen te kleuren, de wijn toe. Laat inkoken tot ongeveer de helft. Voeg dan de slagroom en de saffraan toe en breng weer even aan de kook. Haal van het vuur. Klop de eidooier los en meng met een klein beetje van de saus. Doe dit vervolgens weer terug bij de saus en breng al roerend weer even aan de kook, zodat deze een beetje gaat binden. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur. Warm m eventueel weer even op, voordat je m door de pasta mengt.

Verhit in een grote koekenpan 2 el olijfolie en fruit de knoflook. Voeg direct de spinazie toe en laat deze slinken. Doe de garnalen in de pan en bak deze roze en gaar in 3-5 minuten. Voeg dan de tomaatjes toe en bak deze heel even mee. Als laatste de afgegoten linguine en saus toevoegen en goed omroeren, zodat de smaken goed mengen.

Serveer direct. Lekker met een glas witte wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>