Nog een “witte soep”: Knolselderij- Pastinaakcrèmesoep

Knolselderij Pastinaak Crèmesoep

Mijn kindjes waren vol enthousiast van de bloemkool-gorgonzolasoep van vorige week. Ze bleven maar vragen wanneer ik weer “witte soep” ging maken. Terwijl ik in de supermarkt op de groenteafdeling liep, viel mijn oog op pastinaak. Ik wist, dat ik nog een knolselderij in de koeling had liggen en besloot spontaan knolselderij-pastinaaksoep te maken. Ik wil de kinderen graag zo veel mogelijk verschillende groenten laten eten en soep is een ideale manier. Ik merk bovendien, dat ze het prettig vinden, wanneer ik meerdere groenten combineer in een gerecht. Ze proeven dan niet zo zeer de smaak van één specifieke groente, waar ze soms moeite mee hebben. De toevoeging van slagroom maakt de smaak ook wat milder en prettiger voor veel kids.

Voor 4 personen:

2 Ingrediënten:
eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
½ knolselderij, in blokjes
1 schaaltje pastinaak, ca. 500 gr, geraspt en in blokjes
1 liter groentebouillon
2 laurierblaadjes
1 takje rozemarijn, gerist en gehakt
100 ml slagroom
100 gr gorgonzola
Versgeraspte nootmuskaat
Peper en zout
Pompoenpitolie

Bereidingswijze:
Verhit de olie en een soeppan en fruit de ui, samen met de knolselderij en pastinaak.
Voeg de bouillon toe, samen met laurier en rozemarijn en laat 15 minuten zacht koken, totdat de groenten gaar zijn. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer.
Voeg de slagroom en gorgonzola toe, en laat deze smelten in de soep. Pureer eventueel nogmaals met de staafmixer.Breng op smaak met nootmuskaat peper en zout. Voeg eventueel nog wat water/bouillon toe als je de soep te dik vindt.

Dien op en druppel wat pompoenpitolie over elk bord soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>