Paprika’s roosteren en ontvellen

Neem vlezige ronde of langwerpige paprika’s. Leg ze op aluminiumfolie op een bakplaat en zet ze 30-45 minuten in een tot 190ºC verhitte oven. Als je ze aanraakt moeten ze zacht aanvoelen en het vlies moet her en der zwart zijn en blaren trekken. Keer ze halverwege. Of leg ze onder de grill of op de barbecue tot het vel zwart is geblakerd en blaren trekt. Dat gaat sneller, dan in de oven.
Doe de geroosterde paprika’s meteen in een stevige plastic zak en draai die dicht. Laat zo 10-15 minuten nastomen. Daardoor raakt het vel goed los. Ontvel ze als ze koud genoeg zijn om beet te pakken en verwijder de zaadlijsten met pitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>