Pizzadeeg

Voor 2 pizza’s

Ingrediënten:
200 gr bloem voor brood (hoog eiwitgehalte) of speltbloem
14 gr verse gist of 7 gr instantgist
Snuf zout
140 ml lauwwarm water (22-24 ºC voor instantgist en 21-28 ºC voor verse gist)
2 el extra vergine olijfolie + extra om te bestrijken

Bereidingswijze:
Meng in een kom de bloem met de gist en het zout. Maak een kuiltje in het midden en giet het water en de olie erin. Roer alles vanuit het midden door elkaar tot een vochtig deeg.
Stort het op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het 5 minuten met de hand tot het glad en veerkrachtig is. Vet de kom in met olie en leg het deeg in de kom. Draai het een keer rond, zodat het geheel met olie is bedekt. Dek de kom af met folie en laat het 25 minuten bij kamertemperatuur rijzen.

Stort het gerezen deeg op het bebloemde werkvlak en verdeel het in twee gelijke porties. Druk elk deel met de hand of een deegroller vanuit het midden tot een cirkel van ca. 25 cm doorsnee.

Vet twee bakplaten in met een eetlepel olijfolie en leg het deeg op de bakplaten. Beleg zoals gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>